Πέθανε ο Stephen Hawking

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 76 ετών άφησε ο διάσημος φυσικός Stephen HawkingΤα δυσάρεστα νέα έγιναν γνωστά μέσω μιας ανακοίνωσης της οικογένειας η οποία αναφέρει ότι πέθανε γαλήνια στο σπίτι του στο Cambridge.

Τα τρία παιδιά του δήλωσαν: «Είμαστε βαθιά λυπημένοι που ο αγαπημένος μας πατέρας πέθανε σήμερα.   Ήταν ένας σπουδαίος επιστήμονας και ένας υπέροχος άνθρωπος του οποίου η δουλειά και η κληρονομιά θα ζουν για πολλά χρόνια», τόνισαν τα παιδιά του κοσμολόγου και συγγραφέα, η Λούσι, ο Ρόμπερτ και ο Τιμ, στην ανακοίνωση που μετέδωσε το βρετανικό πρακτορείο ειδήσεων Press Association.

Ο Βρετανός επιστήμονας γεννήθηκε στις 8 Ιανουαρίου 1942 ενώ σε ηλικία μόλις 22 ετών μια σπάνια ασθένεια του κινητικού νευρώνα, η Αμυοτροφική Πλευρική Σκλήρυνση, τον καθήλωσε σταδιακά σε αναπηρικό αμαξίδιο και του αφαίρεσε τη δυνατότητα ομιλίας, ενώ αρχικά του δίνονταν μόλις λίγα χρόνια ζωής.

Ο Stephen Hawking ήταν γνωστός για το έργο του πάνω στις μαύρες τρύπες και τη σχετικότητα και είχε συγγράψει πολλά επιστημονικά βιβλία, μεταξύ των οποίων το γνωστό «Χρονικό του Χρόνου» (A Brief History of Time).

Διαβάστε ακόμα:

Γέννησε η Αθηνά Οικονομάκου!

Πηγή: faysbook.gr

Αφήστε μια απάντηση