Μαρίνα Σάττι – 10 πράγματα για την ζωή της που δεν γνωρίζατε!

Η Μαρίνα Σάττι τον τελευταίο χρόνο έχει γίνει viral δύο φορές μια με την διασκευή πού έκανε στο τραγούδι “θα σπάσω κούπες” και την ‘“Μάντισσα”πρωτοφανές.
1. Η Μαρίνα Σάττι γεννήθηκε στις 26 Δεκεμβρίου 1986 στην Αθήνα από πατέρα Σουδανό και μητέρα Ελληνίδα.
2. Μέσα σε λιγότερο από δύο βδομάδες έχει ξεπεράσει τις 8.000.000 προβολές στο  video clip του κομματιού “Μάντισσα”.
3. Τον Σεπτέμβριο του 2004, εγκαταστάθηκε στην Αθήνα προκειμένου να σπουδάσει Αρχιτεκτονική στο Ε.Μ.Π., ενώ παράλληλα σπούδαζε κλασικό τραγούδι, θέατρο και χορό.
4. Στα επόμενα πέντε χρόνια η Μαρίνα Σάττι πήρε δίπλωμα κλασικού τραγουδιού με τον βαρύτονο Πάνο Δήμα (1ο βραβείο-άριστα παμψηφεί), πτυχίο κλασικού πιάνου κι ανώτερων θεωρητικών.
5. Αργότερα, κέρδισε υποτροφία για το Berklee College of Music, από το οποίο αποφοίτησε το 2011 με εξειδίκευση στο Contemporary Writing and Production (σύγχρονη ενορχήστρωση και παραγωγή) και Film Scoring.
6. Ως τραγουδίστρια, έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες όπως: Bobby McFerrin, Wayne Shorter, Danilo Perez, Patrice Rushen, Peter Herbolzheimer, Zebra Omnes, Simon Shaheen, Μάριος Φραγκούλης, Αλέκα Κανελλίδου, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Χρήστος Θηβαίος, και πολλούς άλλους.
7. Το 2007, η Μαρίνα Σάττι τραγούδησε το τραγούδι Sugartown στην ομώνυμη ταινία του Κίμωνα Τσακίρη (Βραβείου κοινού στο Β’ Φεστιβάλ Κοινού Κύπρου).
8. Το 2009, εκπροσώπησε την Ελλάδα στην ευρωπαϊκή περιοδεία της European Jazz Orchestra (EBU).
9. Τα τελευταία χρόνια η Μαρίνα Σάττι συνθέτει πρωτότυπη μουσική για διαφημιστικά spot, θεατρικά έργα και ταινίες μικρού μήκους
10. Έχει συμμετάσχει, επίσης, και σε διάφορες μεταγλωττίσεις ταινιών της Disney, της Mattel (Barbie) κ.α. Οι πιο γνωστοί ρόλοι που έχει μεταγλωττίσει είναι αυτός της Άριελ, της μικρής γοργόνας, στην τρίτη ταινία της τριλογίας, στο τραγουδιστικό κομμάτι, καθώς επίσης και η Βαϊάνα, η πιο πρόσφατη πριγκίπισσα της Disney, στους διαλόγους και τα τραγούδια.

Αφήστε μια απάντηση