Έσπασαν τα αυτοκίνητα συντελεστών της παράστασης Jesus Christ Superstar!

Από όταν έγινε γνωστό πως η παράσταση  «Jesus Christ Superstar» θα ανέβει στο θέατρο Ακροπόλ, προκλήθηκε μεγάλος ντόρος. Οι αντιδράσεις ήταν πολλές, καθώς στην εν λόγω παράσταση ο Ιησούς Χριστός είναι μέλος μιας κοινότητας χίπις.

Φυσικά, αυτό δεν άρεσε σε κάποια άτομα, τα οποία μάλιστα, θέλησαν να το εκφράσουν με βάρβαρο τρόπο. Όπως έγινε γνωστό σήμερα, μέσω  ανακοίνωσης του θεάτρου, «παραθρησκευτικές οργανώσεις με σκοταδιστικές αντιλήψεις» έκαναν επίθεση σε αυτοκίνητα συντελεστών, αλλά και στη μαρκίζα.

Η ανακοίνωση αναφέρει: 

«Όχι στο φόβο – όχι στη λογοκρισία – όχι στη φίμωση της Τέχνης

Στις 9 Φεβρουαρίου 2018, ανέβηκε στο Θέατρο ΑΚΡΟΠΟΛ το κλασικό, πολυβραβευμένο μιούζικαλ “JESUS CHRIST SUPERSTAR” των Andrew Lloyd Webber και Tim Rice.
Πρόκειται για ένα μιούζικαλ 45 ετών που έχει παιχτεί σε πάνω από 20 χώρες παγκοσμίως.

Δεν μπορούσαμε να φανταστούμε πως θα βρισκόμαστε εν έτει 2018 αντιμέτωποι με παραθρησκευτικές οργανώσεις και σκοταδιστικές αντιλήψεις. Από την πρώτη μέρα, οι ομάδες αυτές προσπαθούν να συγκροτήσουν ένα φανατικό όχλο ώστε να δημιουργήσουν ακραία επεισόδια, με σκοπό να κατέβει η παράσταση. Βρίσκονται καθημερινά έξω από το θέατρο δημιουργώντας έκρυθμο κλίμα.

Έχουν ήδη επιτεθεί με μπογιές στην πρόσοψη και στη μαρκίζα του θεάτρου και σε αυτοκίνητα συντελεστών της παράστασης.
Με κάθε ευκαιρία εμποδίζουν απλούς θεατές που επιθυμούν να δουν την παράσταση με ακατανόμαστες βρισιές και χειροδικίες. Όλα τα παραπάνω συνοδεύονται με προσωπικές απειλές στους ηθοποιούς και με επιθετικές αναρτήσεις όπως «κάψτε το θέατρο».

ΑΡΚΕΤΑ! Ως εργαζόμενοι του θεάτρου ΑΚΡΟΠΟΛ, δηλώνουμε πως δεν θα λυγίσουμε στο φόβο που επιδιώκει να σπείρει μια αναχρονιστική ομάδα. Η καθημερινή δράση τους έξω από το θέατρο υπερβαίνει το όποιο δημοκρατικό δικαίωμα διαμαρτυρίας και γίνεται φορέας ανομίας και διοργανωτής πογκρόμ.

Δυστυχώς, παρ όλες τις μηνύσεις και αναφορές στην εισαγγελία δεν έχουμε ούτε μία σύλληψη ή προσαγωγή των ατόμων που καθημερινά προβαίνουν σε αυτές τις έκνομες ενέργειες, οι περισσότερες εκ των οποίων διαδραματίζονται μπροστά στα μάτια των αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίες παρακολουθούν αμέτοχες.

Θα υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο το δικαίωμα της καλλιτεχνικής έκφρασης και το δικαίωμα της προάσπισης της εργασίας μας.

Την Πέμπτη 1/3 στις 18:00, έξω από το θέατρο ΑΚΡΟΠΟΛ, οι εργαζόμενοι και συντελεστές της παράστασης θα πραγματοποιήσουμε μια συγκέντρωση διαμαρτυρίας, καλώντας την πολιτεία και τους κοινωνικούς φορείς της πόλης να πάψουν να παριστάνουν τον “Πόντιο Πιλάτο”και να δώσουμε μια ξεκάθαρη απάντηση πως ο ΦΟΒΟΣ δεν θα περάσει στην Τέχνη».
Διαβάστε ακόμη:

Έξαλλη η Χατζίδου με την Σπυροπούλου: ”Θα φας σφαλιάρα μην με ξανακουμπήσεις”

Η Σολωμού δηλώνει για την σχέση της με τον Μουζουράκη: «Θα πάμε μέχρι το αεροδρόμιο να κλάψουμε λιγάκι να τελειώσει η ιστορία»

Πηγή: faysbook.gr

Αφήστε μια απάντηση